Antrenorul Barcelonei este curios cum se va descurca Real Madrid fara Ronaldo

Scris de Decebal Ienasoiu, 24 august 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Într-un interviu acordat în cursul acestei săptămâni în revista dedicată celor care au abonamente la meciurile Barcelonei din acest sezon, antrenorul catalanilor, Ernesto Valverde, nu s-a sfiit să recunoască, printre altele, că este foarte curios (şi mult mai liniştit am adauga noi) în privinţa evoluţiei rivalei Real Madrid după plecarea lui Cristiano Ronaldo.

 

Printre multe alte lucruri discutate în interviul publicat de Revista Barca, Valverde a vorbit pentru prima oară despre plecarea fenomenalului Cristiano Ronaldo de la Madrid la Juventus Torino. Acesta este de părere că, odată cu plecarea lui CR7 în Italia, eterna rivalitate dintre portughez şi Leo Messi se apropie de sfârşit. Dacă până în prezent era aproape imposibil să vorbeşti despre unul fără a aminti şi de celălalt, situaţia va fi diferită de acum, în condiţiile în care cei mai buni 2 jucători din lume evolueaza în campionate diferite.

Cert este că numărul fanilor prezenţi pe Camp Nou din Barcelona şi Santiago Bernabeu din Madrid la meciurile de debut din acest nou sezon a fost mai mic decât în precedentele sezoane, semn clar că până şi fanii rivalei şi-au pierdut din interes odată cu transferul emblematicului jucător.

,,Oamenii sunt destul de curioşi în legătură cu ce se va întampla în acest sezon, la fel sunt şi eu, în special în legătură cu modul în care se va transforma jocul lui Real Madrid şi cum va reacţiona clubul în perioada de transferuri rămasă la dispoziţie. Mai presus de asta, va fi de asemenea interesant de urmărit cum se va integra Ronaldo la noul club şi care va fi impactul său în fotbalul italian precum şi în Champions League.’’, a declarat Valverde.

Pe www.unibet.ro Real Madrid este cotată cu şansa a 6-a (cota 10.00) în topul favoritelor la câştigarea UCL 2018/2019. În acelaşi clasament, actuala echipă a lui Cristiano Ronaldo, Juventus Torino, este cotată cu şansa a doua la trofeu, semn clar că starul portughez cântăreşte extrem de mult în economia unei competiţii ca Liga Campionilor.

În ceea ce priveşte eliminarea de coşmar suferită de Barcelona în sezonul trecut din UCL (la Roma), Ernesto Valverde a evidenţiat din nou faptul că în astfel de competiţii o singură greşeală este suficientă pentru a fi eliminat, astfel că, în sezonul 2018/2019, acesta promite ca va face tot posibilul ca jucătorii Barcelonei să fie concentraţi 100% în toate partidele, mai ales în cele din Liga Campionilor, indiferent de scorul înregistrat în tur. În cazul în care nu va mai amintiţi, drumul Barcelonei în editia 2017/2018 din UCL s-a incheiat in sferturi, când AS Roma a reuşit să câştige meciul retur cu 3-0, după ce pierduse pe Camp Nou cu 4-1.