400 de sportivi sunt aşteptaţi la Cupa de înot Flykick

Scris de Lia Bradeanu, 23 mai 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

inotÎn perioada 25-26 mai, Bazinul ”Gheorghe Demeca” din Baia Mare va fi gazda concursului de nataţie Cupa ”Flykick”. La cea de a V-a ediţie sunt aşteptaţi să participe peste 400 de concurenţi din 26 de judeţe din ţară precum şi de la un club din Ungaria. Premiile puse la bătaie se ridică la peste 40.000 de lei. După cum susţine Adrian Gherghel, directorul Liceului cu Program Sportiv Baia Mare, cei mai buni înotători vor primi vouchere pe baza cărora îşi vor putea achiziţiona echipament sportiv.

O noutate pentru această competiţie este şi prezenţa a două serii demonstrative susţinute de sportivii masters. ”Este prima dată în cadrul acestui concurs cînd mişcarea masters îşi face simţită prezenţa. Sportivii care înţeleg cât de importantă este sănătatea prin mişcare, să îţi dovedeşti ţie însuţi că poţi să îţi depăşeşti barierele, fie că ai practicat acest sport, fie că eşti doar amator, se vor alinia la start. Ne aşteptam la o participare mai mare, dar se pare că datorită faptului că această categorie masters concurează în acelaşi timp cu sportivi din rândul copiilor, unii au avut reţineri. Poate în viitor vor dispărea aceste prejudecăţi. Masters înseamnă dorinţa de a înota”, a punctat Adi Gherghel.

Cu regret directorul LPS Baia Mare a punctat faptul că în timp ce LPS Baia Mare participă cu toţi sportivii competitivi, iată că o parte a antrenorilor CSM Baia Mare au preferat să îşi înscrie sportivii la alte competiţii, mai slab cotate decât Cupa Flykick. Concursul va putea fi urmărit pe Internet, fiind transmis live.

Vor avea loc trei reuniuni, sâmbătă de la ora 9.00 şi respectiv 16.45, când va avea loc şi deschiderea oficială, duminică de la ora 9.00. La start vor fi prezenţi şi Costea Alin cel care va reprezenta România alături de alţi patru sportivi la Universiada din Kazan, Rusia, precum şi Horea Cristea care este foarte aproape de realizarea baremului necesar pentru mondiale.