Ziua Europei sărbătorită de membrii Asociaţiei Esperando

Scris de Lia Bradeanu, 06 mai 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

esperandoCopiii, tinerii şi adulţii cu nevoi speciale de la Asociaţia Esperando vor desfăşura luni,  9 mai, activităţi interactive prin care să marcheze atât Ziua Europei, cât şi Ziua Egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.
De la ora 11.00, în Sala Europa a Primăriei va fi sărbătorită ziua Europei. Anul acesta Voluntari de la Asociaţia Team for Youth, din diferite ţări, se vor alătura persoanelor cu nevoi speciale din Centrul de Recuperare Esperando pentru a prezenta fiecare câte un material despre ţara sa, obiceiuri, tradiţii, locuri reprezentative.
Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi este sărbătorită în România, în ziua de 8 Mai. În viaţa de zi cu zi sunt vizibile disparităţi în ceea ce priveşte egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi în viaţa de familie şi în viaţa profesională. În cazul familiilor în care există o persoană cu dizabilităţi, de îngrijirea acesteia se ocupă de cele mai multe ori mama, tatăl fiind cel care trebuie să muncească pentru a întreţine familia. Astfel că şansele mamelor de a-şi dezvolta o carieră sunt foarte scăzute, dacă acestea nu beneficiază de alt sprijin extern în îngrijirea copilului cu nevoi speciale.
Asociaţia Esperando promovează egalitatea de şanse în viaţa de familie şi cea profesională. Mesajul copiilor de la Asociaţia Esperando către părinţi este că orice implicare a ambilor părinţi este importantă: “pentru a creşte şi a fi fericit am nevoie ca mama si tata să se implice în educaţie, sănătate, activităţile de timp liber”.
Pentru a fi cât mai eficienţi cei din familia Esperando vor invita trecătorii din zona Bd. Unirii – CEC să îşi spună părerea într-un mod simplu şi plăcut.