Verificarea instalatiilor de gaz trebuie facuta cu firme autorizate ANRE

Scris de Corina Sofran, 01 septembrie 2009 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Instalatiile interioare de utilizare a gazelor naturale din locuinte sunt in proprietatea si in administrarea consumatorilor, acestia avand obligatia legala de a le intretine. Efectuarea verificarii si a reviziei tehnice periodice a instalatiilor de utilizare este obligatorie si responsabilitatea pentru efectuarea acestor operatiuni le revine consumatorilor. In acest sens, trebuie selectat un operator economic autorizat de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).  E.ON Gaz Distributie are obligatia stabilita prin lege de a se asigura ca au fost efectuate operatiunile de verificare si de revizie, in termenul stabilit de lege. Consumatorii pot alege sa faca aceste operatiuni fie cu reprezentati ai companiei E.ON fie cu alte firme autorizate ANRE. In cazul in care consumatorul opteaza pentru alt operator autorizat ANRE, acesta trebuie sa stie ca firma respectiva are obligatia de a intocmi patru  exemplare ale fisei de evidenta a lucrarilor tehnice periodice efectuate (completate, semnate si stampilate). Un exemplar trebuie sa ramana la client, unul ramane la firma autorizata, iar doua exemplare trebuie predate de catre firma autorizata la operatorul sistemului de distributie (E.ON Gaz Distributie), respectiv la furnizorul de gaze naturale (E.ON Gaz Romania).

„In cazul neprezentarii acestui document, conform legislatiei in vigoare, compania noastra este obligata sa sisteze distributia gazelor naturale pana la efectuarea verificarii sau reviziei instalatiei de utilizare a gazelor naturale”, ne-a informat Oana Trandafir, Responsabil PR Regional la Departamentul Relatii Publice si Comunicare E.ON Romania.

 1. parlea georgeta a spus: 06 mai 2010, ora 08:26

  in ce consta verificarea tehnica a instalatiei de gaze? ce deosebire este intre verificare si revizie?

 2. anca pop a spus: 23 iunie 2010, ora 13:33

  ma intereseaza datele de contact pentru firmele autorizate sa efectueze verificarea/revizia instalatiei de utilizare a gazelor naturale in localitatea craiova

 3. catana nicolae a spus: 30 iunie 2010, ora 11:52

  unde pot gasi firme din Craiova pt verificare inst gaze,acestea trebuie sa aiba autorizarea ANRE.Acestea sa aiba si date de contact,telefon.

 4. Brad Viorica a spus: 26 octombrie 2010, ora 09:12

  Lista firme autorizate de ANRE pentru executie verificari instalatii de utilizare gaze naturale in zona CIMPINA PRAHOVA.
  Multumesc.

 5. Istocescu Emil Dragasani a spus: 09 noiembrie 2010, ora 09:15

  Sa mi se dea o adresa a unei firme din Dragasani care este autorizata sa faca verificarea instalatiei de utilizare gaze naturale, care expira la 11 noiembrie anul acesta
  Spre exemplu Davidescu Gh stim ca are firma autorizata dar nu-i stim adresa Multumim!

 6. dana_n a spus: 20 noiembrie 2010, ora 17:24

  draga Anca Pop,
  verificarea instalatiei de gaz consta in depistarea unor scapari de gaz( defectiuni).
  – verficarea inseamna din 2 in 2 ani a instalatiei de utilizare
  – revizie inseamna atunci cand instalatia a implinit 10 ani ( pif= punere in functiune a instalatiei de utilizare), fara sa aiba modificari pe instalatie( teava)

 7. marian arsene a spus: 29 noiembrie 2010, ora 09:55

  am facut verificari in bucuresti si am gasit clienti care nu aveau verificarea instalatiei efectuata si de peste 10 ani cind si cine v-a si
  sta furnizarea gazelor la acesti clienti?……

 8. Robi a spus: 28 decembrie 2010, ora 16:30

  As dori numere de telefoane de la firme autorizate EON gaz ANRE

 9. Mar Arpad a spus: 17 februarie 2011, ora 15:39

  Vreau o firma autorizata pentru verificare si revizie ainstalatiei de
  gaze obligatoriu in Orasul Tg Secuiesc.Jud Covasna.

  Va multumesc!

 10. paul a spus: 18 februarie 2011, ora 13:21

  cat costa o verificare la instalatia de gaze? aproximativ

 11. Marlen Ghita a spus: 27 aprilie 2011, ora 16:44

  Va rog sa imi spuneti unde pot gasi lista firmelor din Bucuresti, autorizate de catre ANRE pentru efectuarea unei revizii a instalatiei de gaze.
  Multumesc

 12. elena a spus: 21 august 2011, ora 19:30

  as dori denumire firme autorizate pt revizie si verificare instal. gaze si numere de telefon. multumesc

 13. elena a spus: 21 august 2011, ora 19:32

  din pitesti

 14. vulpe nicolae a spus: 06 octombrie 2011, ora 15:48

  Doresc sa-mi comunicati adresa unei firme autorizate pentru verificarea instalatiilor de gaze la interior din municipiul drobeta turnu severin.

 15. Ana Tanasescu a spus: 10 octombrie 2011, ora 14:06

  Am stat pe internet cateva ore si n-am rezolvat nimic; cautam o firma acreditata -autorizata in domeniul gazelor pentru a-mi verifica instalatia; n-am gasit niciuna! Ideea este ca totul a devenit foarte complicat si extrem de birocratizat. Am dori un site cu 10-15 firme autorizate, agenti, cum vreti sa la spuneti, -ceva de genul pagini aurii, unde sa gasim repede si eventual in regim de urgenta, numerele de telefon de care avem nevoie. Nu este deloc placut sa ti se taie gazele de catre o firma, in urma unei auto-sesizari si sa ramai apoi fara gaze vreo saptamana, doua, pana catadicseste nu stiu ce agent sau firma autorizata sa -ti faca revizia! Treaba asta ar trebui sa cada in sarcina celor care fac constatarea si care decid intreruperea gazelor. Preturile pe care le platim pentru gaze, si care vor creste enorm in iarna aceasta, -nepermis de mult, nu va dau voie d.lor sa va mai bateti joc de oameni!!!
  Ana Tanasescu- Bucuresti
  Ana

 16. ALECU a spus: 21 octombrie 2011, ora 11:24

  As dori sa stiu ce poate pati un locatar de la bloc daca refuza sa-si repare defectiunile la instalatia de gaze din apartament(are pierderi de gaze la robinet/canea).

 17. gubandru aurel;ian bucuresti lntrarea calusei 7 sector 2 a spus: 08 noiembrie 2011, ora 16:53

  doresc sa cunosc firme autorizare pentru verificarea tehnica a instalatiei si revizia tehnica a instalatiei de utilizare a gazelor va multumesc aurelian gubandru

 18. nea nelu a spus: 10 noiembrie 2011, ora 14:15

  ce vina am eu daca un operator de verificari gaze nu trimite fisa de evidenta a lucrarilor tehnice la operatorulde distributie[E.ON Gaz] in termenul stabilit-adica 3 zile?

 19. nicolae a spus: 11 noiembrie 2011, ora 10:32

  de ce odata si revizia si verificarea?cas ca sa luati bani mai mul ti?lucrati miseleste nu sint destul descumpe gazele? bravos miseilornu mai stiti cum sa luati bani de pe romani

 20. nicolae a spus: 11 noiembrie 2011, ora 10:36

  de ce odata verificarea sirevvizia ,de unde stim cind sa facut ultima revizie? cine ne spune? precizati