Utilizarea anvelopelor de iarnă nu este condiţionată de o dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile

Scris de Lia Bradeanu, 30 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În după-amiaza zilei de duminică, 29 octombrie, din cauza copacilor prăbuşiţi sub greutatea zăpezii, traficul rutier pe DJ184 a fost restricţionat. Poliţiştii Serviciului Rutier prezenţi în zonă i-au direcţionat pe şoferi pe ruta alternativă DN18, prin Pasul Gutâi.

În această dimineaţă circulaţia a fost reluată. Avându-se în vedere faptul că în acea zonă se circulă în condiţii de iarnă, şoferii sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu au autoturismele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulaţie şi pe ceilalţi participanţi la trafic şi foarte important, să respecte indicaţiile poliţiştilor.

„Le reamintim şoferilor că legislaţia în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amendă între 9 şi 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.125 de lei şi 2.500 de lei). În afară de sancţionarea cu amendă, se va reţine certificatul de înmatriculare/înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Maramureş.