Stagiul de practică la Jandarmeria Maramureş

Scris de Lia Bradeanu, 03 ianuarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

jandarmi-elevi-practicaÎncepând cu data de 3 ianuarie şi până în 10 februarie a.c.,  trei elevi din anul II de studiu al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni se află în stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cei trei elevi ai şcolii militare, Răzvan C., Ştefan T. şi Ioan V., desfăşoară stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ, fiind prezentate şi unele aspecte legate de specificul inspectoratului, programul şi misiunile executate de jandarmii maramureşeni.

Elevii au fost repartizaţi la unitatea din Baia Mare pentru a-şi pune în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs la activităţi specifice în cadrul structurilor de pază şi protecţie instituţională din zona de responsabilitate, pentru a cunoaşte cât mai bine aspectele practice ale activităţii derulate de jandarmii maramureşeni, şi aprofundarea cunoştinţelor teoretice cu privire la modul de organizare şi desfăşurare a misiunilor specifice. Cei trei elevi  vor fi îndrumaţi pe perioada stagiului de practică de către tutori jandarmi – ofiţeri cu experienţă în activitatea profesională, din cadrul structurilor la care au fost repartizaţi.

Ei vor desfăşura activitatea în timpul programului de lucru al subunităţii, fiind angrenaţi în activităţile specifice jandarmilor. La finalul stagiului de practică, elevii vor fi apreciaţi cu calificative în funcţie de activităţile desfăşurate, noţiunile acumulate, rezultatele obţinute în misiuni, etc.

La absolvirea şcolii militare, aceşti elevi tineri vor fi încadraţi în unităţi ale Jandarmeriei Române.