Poliţiştii maramureşeni au fost la datorie în noaptea de Revelion

Scris de Lia Bradeanu, 03 ianuarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pentru ca sărbătoarea Anului Nou s[ se desfăşoare în condiţii de linişte şi siguranţă, aproximativ 400 de poliţişti maramureşeni au desfăşurat activităţi de prevenire şi combatere a activităţilor comerciale ilicite, depistare şi sancţionare a persoanelor care tulbură liniştea şi ordinea publică sau se abat de la normele rutiere în vigoare.

În perioada 31 decembrie 2016 – 02 ianuarie 2017, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au fost la datorie, în serviciul comunităţii, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât sărbătoarea Anului Nou să fie petrecută în linişte.

S-a intervenit la 127 solicitări ale cetăţenilor, cele mai multe făcute prin serviciul de urgenţă 112.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în linişte de minivacanţa de Revelion.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 24 de infracţiuni şi au aplicat 152 de sancţiuni contravenţionale. 104 dintre acestea au fost abateri de la normele rutiere prevăzute de O.U.G. 195/2002. De asemenea, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere. Valoarea amenzilor aplicate este de peste 44 000 de lei.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să se informeze cu privire la starea drumurilor, să se asigure că au autoturismele echipate corespunzător şi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic.