Poliţiştii de prevenire, printre elevii din Ferneziu şi Firiza

Scris de Lia Bradeanu, 12 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Când paşii elevilor sunt îndrumaţi de atenţia şi sfaturile poliţiştilor, sunt toate şansele ca aceştia să devină adulţi responsabili, care ştiu atât să prevină sau dacă este cazul, să gestioneze anumite situaţii de risc. Mesajele poliţiştilor Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au ajuns la elevii şcolilor din Ferneziu şi Firiza.

Poliţiştii au continuat şi azi, 12 octombrie, demersul împotriva victimizării minorilor şi s-au întâlnit cu elevii celor două unităţi şcolare din Ferneziu şi Firiza.

În cadrul lecţiilor preventive de azi, poliţiştii au discutat cu tinerii atât despre grija pe care trebuie să o manifeste pentru a nu deveni victime dar şi despre pericolele comportamentului violent, pericolele din mediului online, consecinţele pe care le poate avea un moment de neglijenţă şi măsurile care pot fi luate.

Pentru că educaţia se face de la vârste fragede, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor fi în continuare alături de elevii din judeţ, prin organizarea unor întâlniri al căror scop este creşterea gradului de siguranţă şi reducerea riscului de victimizare.