Pensionarii maramureşenii, fără bilete de tratament la Felix

Scris de Lia Bradeanu, 16 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Seniorii maramureşenii nu se pot bucura de sejururi la Băile Felix, Eforie Nord sau Vatra Dornei. Asta pentru că, deşi suntem în luna iunie, nu au fost semnate contracte cu administratorii pensiunilor de aici.

Ca în fiecare an, maramureşenii solicită bilete într-una din staţiunile din ţară cu care Casă Judeţeană de Pensii Maramureş a semnat protocol de colaborare. Aşa se face că în luna mai au fost repartizate bilete de tratament în două serii. 117 bilete din prima serie au fost alocate în totalitate pensionarilor. Însă, în cea de-a două serie din cele 278 bilete 272 au ajuns la seniori.

”La sfârşitul lunii mai, avem înregistrate deja 6.100 de cereri de bilete de tratament. În momentul actual avem 6.200, este într-o continuă creştere. Momentan, alocăm bilete pentru seria a opta, pentru care avem 317 bilete. Încă nu avem bilete pentru staţiunile de interes: Vatra Dornei, Felix şi Eforie Nord. Aceste locaţii au făcut contestaţie la licitaţie şi încă nu s-a rezolvat”, spune Lucica Pop, directorul Casei Judeţene de Pensii Maramureş.

La nivelul judeţului Maramureş sunt 117.149 de pensionari. Conducerea CJP Maramureş speră ca situaţia biletelor de tratament să se rezolve în scurt timp având în vedere că staţiunea Băile Felix se numără printre preferinţele maramureşenilor fiind cea mai solicitată an de an.