Pensii mărite pentru cinci milioane de români

Scris de Vasile Gherman, 02 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

De la 1 septembrie, prin mărirea punctului la 1.265 de lei, au crescut pensile a cinci milioane de români. Procentual, creşterea pe care o vor avea pensionarii pe talon va fi de aproximativ 15%.

Toate cele cinci milioane de pensii care sunt bazate pe contributivitate se majorează în funcţie de valoarea punctului de pensie, şi anume de la 1.100 de lei la 1.265 de lei. Cei mai sărmani dintre pensionari, adică cei care încasează indemnizaţia socială, cea denumită pensie minimă, de la valoarea de 640 la valoarea de 704 lei. „Toate pensiile în acest moment sunt recalculate, cupoanele de pensie sunt tipărite, sunt distribuite către Poşta Română şi primele sume au fost achitate către Poşta Română, şi începând de azi se vor face şi primele plăţi. Dacă ne referim la procente, este vorba de aproximativ 15% pentru toţi pensionarii. Această majorare este stabilită prin Ordonanţa 114 şi Noua Lege a Pensiilor”, spune ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale Marius Budăi.

Ministrul Muncii a precizat şi care va fi următoare majorare, conform Legii: „Următoarea majore va fi anul viitor, pentru creşterea punctului de pensie de la valoarea de 1.265 la 1.775 de lei, de la 1 septembrie 2020”, a mai spus Marius Budăi.

V. Rohianu