O nouă meserie în Maramureş… lucrător de tineret

Scris de Lia Bradeanu, 13 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Lucrător de tineret este una dintre noile specializări care sunt cerute pe piaţă muncii. În special de organizaţiile care încearcă să îi îndrume pe tineri spre un drum corect în viaţă. 15 persoane din Baia Mare s-au specializat în meseria de lucrător de tineret. Cei care doresc să se îndrepte spre această carieră vor să îi ajute pe tineri să se integreze social şi, de ce nu, să reuşească să păşească pe drumul corect în viaţă.

Diana Sabo, lucrător de tineret: „Ne aflăm aici la un curs de lucrător de tineret, organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Maramureş, un curs în urmă căruia 15 lucrători de tineret vor fi specializaţi şi vor lucra cu tinerii. Ce înseamnă lucrător de tineret, probabil că mulţi dintre dumneavoastră nu aţi auzit despre această meserie, este relativ nouă în România, deşi există mulţi care deja o practică. Deocamdată, această meserie este practicată în cadrul ONG-urilor, iar cei care lucrează cu tinerii erau lucrători de tineret încă dinainte că această meserie să existe în România. Conform standardului ocupaţional lucrătorul de tineret este o meserie care există în România din 2012, când a existat un proiect al Ministerului Tineretului şi Sportului, care a dezvoltat acest standard ocupaţional. De atunci, aici în Baia Mare, deja suntem la a două generaţie de lucrători de tineret specializată. Şi ne propunem că an de an să avem cât mai mulţi lucrători de tineret în Baia Mare şi sperăm că anul viitor să deschidem aceste cursuri la nivel naţional, pentru că deja în Baia Mare există expertiză destul de multă pe această meserie”.

Certificatul care atestă această specializare le-a fost acordat cursanţilor doar după ce aceştia au susţinut un examen pentru a demonstra că au acumulat cunoştinţele necesare pentru a activă că şi lucrător tineret. Comisia a fost formată din membrii Autorităţii Naţionale pentru Calificări.