O băimăreancă a dat dovadă de luciditate şi a evitat înşelăciunea prin metoda „Accidentul”

Scris de Lia Bradeanu, 04 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Încercările de înşelăciune prin metoda „Accidentul” capătă o nouă formă. Ieri după-amiază, o băimăreancă în vârstă de 72 de ani a sesizat poliţia că a fost sunată pe telefonul fix şi anunţată că fiul ei a fost rănit într-un atentat la Chicago şi are nevoie urgentă de 11000 de dolari pentru efectuarea transplantului de plămâni.

Femeia a dat dovadă de luciditate şi i-a transmis apelantului că îi dă banii doar în prezenţa unui poliţist. În acel moment persoana de la celălalt capăt al firului a închis telefonul iar femeia, care şi-a dat seama că a fost pe cale să fie înşelată, a sesizat poliţia.
În cauză a fost întocmit dosar penal iar poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor, în special persoanelor vârstnice, să adopte un comportament preventiv, să nu dea curs unor solicitări de a oferi bani înainte de a verifica informaţiile primite şi să anunţe de îndată poliţia atunci când sunt martori sau victime ale unor infracţiuni.