Mulţumiri pentru binefăcătorii Căminului de Bătrâni din Baia Sprie

Scris de Vasile Gherman, 31 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

E cumpăna dintre ani! Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri.

Pentru toate momentele frumoase care au fost şi care urmează să vină, în pragul noului an vă mulţumim. Aţi fost alături de noi şi împreună le-am făcut bătrâneţele mai liniştite, mai uşoare şi mai frumoase.

Din nefericire crucile şi necazurile sunt foarte prezente în existenţa fiecăruia. Uneori este vorba despre anumite probleme şi suferinţe, care pun la grea încercare rezistenţa psihico-fizică şi chiar zguduie din temelii credinţa însăşi. Însă experienţa ne învaţă că înseşi necazurile zilnice, prin harul Domnului, contribuie adesea la maturizarea persoanelor, făcându-le mai robust caracterul.

Omul rămâne totdeauna făcut după „chipul lui Dumnezeu” şi fiecare vârstă îşi are frumuseţea şi misiunea sa. Ba mai mult, vârsta înaintată îşi află în cuvântul lui Dumnezeu o deosebită consideraţie, astfel încât longevitatea este văzută ca semn al bunăvoinţei divine .

În trecut persoanele în vârstă erau foarte respectate. În această privinţă, poetul latin Ovidiu scria: „Mare era odinioară respectul faţă de capul cărunt”.

Dacă ne oprim puţin şi analizăm situaţia actuală, constatăm că la puţine popoare bătrâneţea este stimată şi pusă în valoare; în schimb, la altele este marginalizată din cauza unei mentalităţi care pune pe primul loc folosul imediat şi productivitatea omului. Datorită acestei atitudini, aşa-numita vârstă a treia sau a patra este adesea subapreciată, iar bătrânii înşişi sunt determinaţi să se întrebe dacă existenţa lor mai este încă utilă.

Sărbătorile de iarnă să vă aducă linişte sufletească, mult noroc şi iubire! Un An Nou alături de cei dragi şi apropiaţi sufleteşte. La Mulţi Ani!