Ministerul Dezvoltării vrea să oblige românii să-şi cumpere hidranţi

Scris de Mioara Maxim, 07 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Orice gospodărie din România va trebui să deţină hidranţi sau sisteme corespunzătoare pentru cazurile de incendiu, conform unui proiect legislativ iniţiat de Ministerul Dezvoltării.

Actul normativ prevede modificarea şi completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare astfel încât sistemele de alimentare de oriunde din ţară să corespundă normelor de combatere şi stingere a incendiilor.

Noile măsuri vor fi urmărite de primarii din fiecare localitate, pentru a fi duse la îndeplinire, scrie legestart.ro. Proiectul prevede şi sancţiunile pentru cazurile în care hidranţii sunt distruşi sau deterioraţi:

„Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei următoarele fapte:

a) hidranţii sunt distruşi, deterioraţi sau este împiedicat accesul la aceştia şi care poate conduce, la pierderi de vieţi omeneşti, vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii persoanelor, sau la distrugerea totală sau parţială a construcţiei, ori degradarea unor instalaţii sau utilaje importante.”

Proiectul de act normativ a fost publicat în data de 28 decembrie 2017, propunerile sau observaţiile prvind noile măsuri putând fi trimise în atenţia Ministerului Dezvoltării Regionale în termen de 10 zile. Proiectul va fi vizat şi aprobat apoi şi de alte ministere din domeniu şi trimis la Guvern pentru adoptare.