La Liceul de Arta, concert caritabil pentru sprijinirea copiilor cu autism

Scris de Lia Bradeanu, 08 noiembrie 2009 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Fondurile adunate vor fi folosite pentru evaluarea psihologica a bolnavilor si pentru a li se intocmi planuri de interventie

Traiesc intr-o lume a lor, dar cu ajutor medical ajung chiar sa obtina performante notabile. Este vorba de copiii cu autism. Din nefericire, insa, nu toti parintii care au in grija prichindei sau adolescenti cu aceasta boala au bani suficienti astfel incat bolnavii sa beneficieze de tratamente adecvate. Pentru a veni in sprijinul lor, mai multe asociatii au decis sa organizeze un spectacol cu scop caritabil.

Asociatia „Pasi inainte”, in colaborare cu Liceul de Arta si Asociatia „Autism” Baia Mare, parteneri Primaria Baia Mare, au organizat la finele saptamanii trecute un spectacol caritabil. De aceasta data voluntari au fost chiar elevii Liceului de Arta din Baia Mare. Aplaudati la scena deschisa au fost membrii Corului „Prichindel” care, indrumati de profesorul Silviu Baciu si acompaniati la pian de profesoara Dorina Reszler, au interpretat cantece pentru copii in limba italiana, un cantec popular romanesc – „Foaie verde dintre vii”, „Cantec pentru mama” – din repertoriul corului „Bim-bam”, un cantec spaniol – „Un poquito cantas” si multe altele”. Alti elevi ai liceului au interpretat fragmente din concerte la pian, flaut, vioara, tambal, semnate de Bach, Mozart, Bizet, Corbet, dar si piese compuse de Calin Ionce.

Din vanzarea biletelor s-au strans 1.700 de lei

Organizatorii au tinut sa multumeasca elevilor care s-au implicat in ajutorarea copiilor cu autism. Psihologul Izabela Takacs, din partea Asociatiei „Pasi ~nainte” din Cluj, a precizat faptul ca astfel de evenimente vor fi organizate si in viitor. Asta pentru a ajuta familiile care au in grija un copil cu autism.

S-au strans, din vanzarea biletelor, 1.700 de lei. Fondurile vor fi folosite in totalitate pentru a evalua psihologic copiii si pentru a li se intocmi planuri de interventie dupa care sa se poata lucra cu acestia”, a precizat Izabela Takacs. De asemenea, dr. Paul Daraban, presedintele Asociatiei Autism Baia Mare, a amintit faptul ca la nivelul judetului nostru sunt 35 de copii si tineri, cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani, care sufera de aceasta boala. Organizatorii spera ca psihologul Paul Morosanu sa revina in orasul nostru pentru a evalua copiii cu autism. Pana atunci insa au tinut sa multumeasca tuturor celor care si-au dat mana pentru a veni in sprijinul bolnavilor cu autism.