Inundaţiile au făcut ravagii în ţară

Scris de Mioara Maxim, 04 iunie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Peste 2.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit în 115 localităţi, 113 persoane fiind evacuate în ultimele 24 de ore, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Monica Dajbog.

În urma precipitaţiilor provocate de ploile abundente, s-a întervenit în 115 localităţi şi au fost evacuate 113 persoane. Două drumuri naţionale rămân închise circulaţiei. Este vorba despre DN2 , pe o porţiune de 3 kilometri din judeţul Vrancea şi DN 13C, care este închis la ieşirea din localitatea Vânători din judeţul Mureş. Inundaţiile provocate de ploile abundente au afectat şi circulaţia pe calea ferată.
“În cursul zilei de ieri, din dispoziţia Ministrului Afacerilor Interne Petre Tobă, sute de pompieri au fost dizlocaţi în judeţele aflate sub ameninţare de inundaţii, iar 37 de pompe de mare capacitate din judeţele unde nu au existat probleme din punct de vedere meteorologic s-au trimis în zonele de risc. Pe măsură ce situaţia se stabilizeazã, aceste forţe vor reveni la unităţile lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Monica Dajbog, citată de Mediafax.

Peste 2.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit noaptea trecută în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii, a anunţat purtãtorul de cuvant al
Codul roşu de inundaţii a fost valabil până sâmbătă la ora 14.00 pe râurile din nouă judeţe: Harghita, Covasna, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Iaşi, Vaslui, şi Galaţi.