In Sighet si Baia Mare vor fi infiintate clase pentru copiii din familii nevoiase

Scris de Lia Bradeanu, 21 iulie 2011 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

O noua sansa la studii

Doresc sa continue scoala dar, deseori, din cauza lipsurilor materiale nu au cum sa faca acest lucru. ~n sprijinul lor vin mai multe organizatii care incearca sa atraga fonduri europene pentru a reusi sa puna in practica unele proiecte. Unul dintre aceste proiecte este si “Salvati copiii de abandon si neintegrare SCAN 61264”. Partener transnational este VIA University College Danemarca, iar parteneri nationali inspectoratele scolare judetene din Botosani, Braila, Iasi, Maramures, Mures si Vaslui. Din anul scolar 2011-2012, la nivelul judetului nostru se vor forma clase pentru copiii care provin din familii defavorizate. “Este vorba de 150 de copii care vor invata in clase pilot. Doua dintre acestea vor fi la Colegiul National “Mihai Eminescu”, Colegiul National “Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei. Va fi si o grupa de a doua sansa la Scoala “Ioan Buteanu” din Sighetu Marmatiei. Bursele pe care le primesc acesti copii sunt de fapt asigurarea cheltuielilor necesare pentru cazare, masa si chiar pentru activitatile “Scoala dupa scoala”. Au fost deja formati profesorii care vor asigura acest program”, sustine Ligia Durus, inspector scolar pentru proiecte educationale.

13 elevi vor pleca intr-o tabara in localitatea Durau

Pentru a mai uita de problemele si grijile cu care se confrunta, 13 elevi vor beneficia de o tabara. “Mentionam faptul ca la nivelul judetului nostru au fost testati 258 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a si 32 absolventi ai clasei a X-a. Dintre acestia au fost selectati 150 de elevi care vor fi beneficiari ai acestui proiect. Pentru a  se bucura de cateva zile frumoase din vacanta de vara, 13 dintre ei isi vor petrece cateva zile intr-o tabara in localitatea Durau, judetul Neamt. Speram sa se bucure din plin de aceasta oportunitate. Vor pleca in luna august”, a mai adaugat Ligia Durus.

  1. maria a spus: 15 august 2011, ora 08:58

    as dori sa stiu daca se poate renunta la acest proiect scan si sa intru la normal va rogsa-mi raspundeti cat mai repede.