In Baia Mare, ASSOC a deschis primul restaurant social din Romania

Scris de Lia Bradeanu, 11 decembrie 2011 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

ASSOC a deschis primul Restaurant si catering social din Romania. La inaugurare a fost prezent insusi PS Justinian, impreuna cu un sobor de preoti, care au oficiat o slujba religioasa.

Persoanele cu deficiente angajate in cadrul acestui restaurant social au marturisit ca le-a fost foarte greu sa isi gaseasca un loc de munca.  Florian Salajean, presedinte ASSOC, a punctat faptul ca de acum vor putea fi servite persoane defavorizate, dar mancarea poate fi comandata si de diverse institutii. Meniurile sunt diversificate, de la cele de post la mancare ungureasca.

“Asteptam gospodinele, care sunt in criza de timp, sa isi comande preparatele pentru Craciun sau revelion. Speram sa deservim un numar cat mai mare de maramureseni”, a punctat presedintele ASSOC. Pe ritmurile muzicii pianistului Harry Tavitian, oaspetii au fost invitati sa guste din preparatele de post, gatite chiar de angajatii restaurantului.

Organizatia nonguvernamentala a marcat si 16 ani de activitate, prilej cu care prietenii, persoanele care  i-au sprijinit si le-au fost aproape, au fost invitate la Hotelul Mara. Acolo, Teatrul Independent Ararat a pus in scena piesa “Pe mine, mie… reda-ma”.