Fără salarii la unităţile medico-sanitare din Târgu Lăpuş şi Dragomireşti

Scris de Lia Bradeanu, 16 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Semnale de alarmă vin din partea Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş. Având în vedere creşterile salariale, dar standardul de cost care a rămas la nivelul anului trecut, există riscul ca angajaţii unităţilor medico-sociale să nu îşi primească salariile pe ultimele luni ale anului în curs.


11.620 lei este suma standard cost/pat/an alocată unităţilor medico-sociale. Având în vedere acest aspect salariile angajaţilor unităţilor din Târgu Lăpuş şi Dragomireşti nu vor putea fi asigurate.
”Am ajuns în situaţia să avem o finanţare şi o bugetare, în acelaşi timp, la standardul de cost vechi, care nu va acoperi până la sfârşitul anului şi nici în acest moment plata salariilor. Am discutat cu doamnele asistente şi cu managerul de la Târgu Lăpuş de la Unitatea medico-socială şi cu domnul primar. Direcţia de Sănătate Publică a alocat o suma corespunzătoare plăţilor salariale, dar dacă acest standard de cost nu va creşte de la valoarea veche undeva la aproximativ 17.000 de lei se va ajunge că în ultimele două luni sau trei luni din an să nu mai fie posibilă plata salariilor”, a declarat Rareş Pop, director executiv DSP Maramureş.
Atât angajaţii, cât şi primarii şi conducerea DSP Maramureş speră că situaţia să se redreseze deşi guvernanţii nu dau asigurări în această privinţa.
Delia Kovacs