Elevi băimăreni,  informaţi despre pericolele online

Scris de Lia Bradeanu, 06 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sunt vulnerabili atunci când doresc să fie în centrul atenţiei, dar nu numai. Spaţiul virtual le conferă posibilitatea de a-şi depăşi barierele, însă uneori nu îşi dau seama că sunt dispuşi pericolelor. Elevii băimăreni au ascultat cu atenţie sfatul poliţiştilor promiţând că de acum încolo vor fi mult mai atenţi la acest aspect.

Jocuri periculoase precum Balenă albastră, şi nu numai, i-a determinat pe poliţiştii maramureşeni să ia măsuri. În aceste zile, în şcolile din Baia Mare se desfăşoară campania „Siguranţă în mediul on-line”.

Elevii au ascultat cu mare interes explicaţiile şi sfaturile pe care poliţiştii le-au dat cu privire la siguranţa conturilor pe site-urile de socializare, fiind interesaţi cum să se protejeze de eventualele probleme care pot să apară în mediul virtual. Pentru a înţelege mai bine acest lucru au urmărit şi un filmuleţ tematic.

Elevii susţin că sunt destul de bine informaţi despre tot ce înseamnă mediul virtual. Totodată, aceştia spun că, deşi nu a avut niciodată probleme, nu ar ezita să ceară ajutor şi mai ales sfaturi părinţilor în cazul în care cineva le-ar cere să îşi facă rău lor sau altor persoane.

Oameni legii susţin că, deşi copiii, în mod special adolescenţii, consideră că nu sunt vulnerabili în faţa pericolelor din mediul on-line acestea îi pândesc de fiecare dată când au acces la Internet. Deseori elevii nu dau importanţă securizării conturilor şi mai ales postărilor pe care le fac pe reţelele de socializare.

Campania se va derula şi în alte unităţi şcolare din Baia Mare. Acţiunea se înscrie în cadrul evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.