Directia Copilului cere deblocarea posturilor inainte sa se intample vreo tragedie

Scris de Lia Bradeanu, 16 martie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

In ultimii ani 200 de angajati si-au dat demisia

Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures lucreaza cu o lipsa de peste 200 de persoane. Conducerea institutiei a facut nenumarate sesizari catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pentru a se aproba deblocarea de posturi. Pana in prezent insa nu s-a primit niciun raspuns. Din cauza salariilor mici pe care le-au primit luna de luna, mare parte a angajatilor din sistem au preferat sa isi incerce norocul in alta parte, asa ca si-au dat demisia si au plecat in strainatate.

Saptamana trecuta, in cadrul unei intalniri pe segmentul social organizata in Timisoara, Nicolae Boitor, director general al DGASPC Maramures, a solicitat Claudiei Boghicevici, ministrul Municii, deblocarea posturilor.

“Este foarte greu sa lucrezi fara sa ai numarul de oameni prevazuti in organigrama. Mai sunt doar cateva luni si se apropie perioada concediilor, fiind lunile de vara. Nu ne vom putea descurca si nu dorim sa se intample vreo nenorocire. Sa nu uitam ca se lucreaza cu persoane cu dizabilitati grave, neuropsihici, copii si adulti, dar si alte afectiuni, si avem nevoie de angajati care sa ii supravegheze in permanenta. Nu ne permitem sa nu avem personal care sa asigure turele necesare in sistem”, sustine Boitor.

Isi doresc sa revina pe vechile posturi

In ultimii ani, satui de salariile mici pe care le primesc, mare parte a angajatilor au preferat sa profeseze in strainatate. Unii au avut noroc si nu le pare rau ca au facut acest pas. Altii insa isi doresc sa revina la vechiul serviciu.

“Chiar saptamana trecuta a fost o doamna care a lucrat la noi si  ne-a spus ca ii pare rau ca a plecat si ar vrea sa revina. Nu am posibilitatea sa o reangajez, avand in vedere ca toate posturile sunt blocate. Avem nevoie de personal care sa lucreze in centrele de permanenta. Acolo avem cu adevarat o problema din aceasta cauza. Este cert ca salariile sunt mici, dar personalul existent are experienta si se descurca foarte bine fiecare pe postul pe care este incadrat”, a  mai adaugat directorul DGASPC Maramures. In momentul de fata, in grija institutiei au ramas circa 1.000 de copii.

  1. adina a spus: 18 martie 2012, ora 17:32

    In loc sa aveti atitia sefi, ia puneti-i la treaba…