De ziua lor, 40 de copii au vizitat pentru prima oară o grădiniţă (GALERIE FOTO)

Scris de Lia Bradeanu, 01 iunie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

1 iunie romiDacă alţi copii se gândesc ce să le ceară părinţilor de 1 Iunie, alţii nu sunt atât de norocoşi. Trăiesc la limita sărăciei şi s-au mulţumit cu o masă caldă şi o vizită pentru prima oară la… o grădiniţă.

Nu au parte zi de zi de bucurii. Trăiesc la periferia municipiului Baia Mare într-o sărăcie lucie. Pentru a le arăta că există şi alte alternative pentru un trai decent, 40 de copii de etnie romă au făcut azi, 1 iunie, pentru prima oară,  o vizită la grădiniţă. Asta deşi mulţi dintre ei ar fi trebuit să fie deja de mult la şcoală.

După ce au servit o masă caldă, copiii s-au bucurat din plin de ziua de 1 Iunie. Mulţi dintre ei recunosc că nu ştiu să scrie şi să citească şi mai ales că şi-ar dori să înveţe carte. Însă nu ştiu de ce nu reuşesc acest lucru.

Acţiuni specifice zilei de 1 Iunie  au avut loc în toate centrele aflate în subordinea DGASPC Maramureş. Pentru o zi toţi prichindeii au fost răsfăţaţi şi au simţit din plin ce înseamnă să nu ai nicio grijă, să fii iubit şi răsfăţat.