Atelier dedicat părinţilor de adolescenţi şi preadolescenţi

Scris de Vasile Gherman, 28 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După succesul primului atelier pentru adolescenţi şi părinţii lor, derulat la începutul lunii februarie, lucrătorul de tineret al Asociaţiei DEIS Diana Sabo propune o nouă întâlnire. Potrivit sursei (Graiul Maramureşului) de data aceasta, atelierul este dedicat părinţilor de adolescenţi şi preadolescenţi.

„Când adolescenţa intră în relaţia ta cu copilul tău, lucrurile pot foarte uşor să meargă… foarte prost. E ca şi cum comunicarea dintre voi are noi reguli şi se schimbă în fiecare zi. Şi odată cu ele, se schimbă şi nevoile de ambele părţi. Dacă simţi nevoia să vorbeşti deschis despre asta şi să găseşti soluţii împreună cu oameni care trec prin experienţe similare, te invităm la atelierul pentru părinţi «Eu şi adolescentul din casă», facilitat de Diana Sabo. Vom crea împreună o atmosferă în care să te simţi în siguranţă, în care să poţi discuta sincer despre nevoile tale în rolul de părinte şi despre posibile soluţii”, anunţă Asociaţia DEIS, organizator al evenimentului. Evenimentul are loc astăzi, de la ora 18, la localul Reverie – Elixir Maison din Baia Mare. Donaţia recomandată pentru participarea la eveniment este de 50 de lei/părinte. Aceasta include un ceai din partea organizatorilor. Banii strânşi din donaţii vor susţine activităţile oferite de Asociaţia DEIS tinerilor.

Diana Sabo este preşedinta Asociaţiei DEIS din Baia Mare, vicepreşedintele FONT – Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureş, lucrător de tineret şi formator. Are o experienţă de peste 15 ani în lucrul cu tinerii, a contribuit semnificativ la promovarea meseriei de lucrător de tineret şi a făcut parte din echipa de coordonare a programului Baia Mare – Capitala Tineretului din România 2018-2019. De curând, a primit Premiul de Excelenţă al Municipiului Baia Mare, în domeniul Tineret. Diana crede în potenţialul neexploatat al tinerilor şi mizează pe puterea educaţiei şi a lucrului de calitate cu tinerii în deschiderea de noi perspective pentru ei. Punctul său forte este consilierea tinerilor şi sprijinirea lor pentru a-şi gestiona emoţiile, identifica potenţialul şi a găsi metode de a-l exploata. Pentru întrebări sau detalii, cei interesaţi pot lăsa un mesaj privat pe pagina de Facebook a Asociaţiei DEIS sau să trimită un e-mail la contact@deis.ro.

V. G.