Asociatia Autism Baia Mare a primit o donatie de 2.400 lei din partea rotaryenilor

Scris de Lia Bradeanu, 18 iunie 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Clubul Rotary a donat 2.400 de lei Asociatiei Autism din Baia Mare. Impresionati de greutatile prin care trec aceste familii, dar si de faptul ca numarul specialistilor care sa lucreze cu acesti copii este foarte mic, rotaryenii s-au mobilizat si au organizat un spectacol cu scop caritabil. Oamenii care au vazut spectacolul prezentat de Romeo si Julia Saleno, la Teatrul Municipal din Baia Mare, au avut posibilitatea sa faca donatii, stiind despre ce este vorba.

„Ne-am infiintat in anul 2008, la initiativa mai multor parinti care au in grija o persoana cu autism. In prezent sunt 35 de beneficiari, dintre care 18 din Baia Mare. Am simtit nevoia sa facem ceva pentru copiii cu autism, avand in vedere ca mare parte nu stiau ca este o afectiune care se poate trata, ca sunt terapii care dau rezultate, iar daca se actioneaza rapid aceste persoane sunt ajutati enorm sa se dezvolte”, a precizat dr. Paul Daraban, presedintele Asociatiei Autism.

Fondurile directionate catre asociatie sunt binevenite, avand in vedere ca un specialist se ocupa de fiecare copil in parte. „Cheltuielile sunt mari, pornind de la consumabile si terminand cu materialele necesare pentru a se lucra cu ei. Pe aceasta cale dorim sa multumim rotaryenilor din Sighetu Marmatiei si Baia Mare care au incredere in actiunile pe care le desfasuram si care ne-au sprijinit foarte mult”, a mai adaugat interlocutorul nostru. Rotaryenii sunt asteptati sa viziteze noul centru al Asociatiei Autism situat pe strada 22 Decembrie, iar toti cei care doresc sa afle povestile copiilor sau mai multe informatii despre aceasta organizatie nonguvernamentala pot face accesand pagina de internet www.autismbaiamare.ro.