Apel 113 la persoane cu dizabilităţi

Scris de Vasile Gherman, 18 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vine în sprijinul persoanelor cu deficienţe de auz şi/sau vorbire care au nevoie de ajutorul agenţiilor de intervenţie (Ambulanţă, SMURD, Poliţie, Pompieri, Jandarmerie, Salvamont).

Astfel, persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire pot să folosească gratuit numărul unic 113 pentru SMS-urile asociate apelurilor de urgenţă. Acestea pot să folosească numărul 113 doar după o înregistrare prealabilă a propriului număr de telefon în baza de date a Sistemului pentru apeluri de urgenţă.

Aveţi posibilitatea să vă înregistraţi în următoarele moduri: Prin depunerea documentelor de înregistrare la birourile temporare de asistenţă la înregistrare sau la unul dintre sediile Serviciului de Telecomunicaţii Speciale din ţară; Prin transmiterea prin poştă a documentelor de înregistrare, la adresa: Splaiul Independenţei nr. 323A, sector 6, Bucureşti.

Documente necesare înregistrării: Cerere de înregistrare; Copia actului de identitate sau al reprezentantului legal; Copiile actelor care atestă dizabilitatea; Copia documentului care atestă calitatea de reprezentant legal, dacă este cazul.

Pentru înscrierea la sedii/birouri temporare sau prin poştă: Solicitaţi un exemplar al cererii de înscriere la unul dintre sediile Serviciului de Telecomunicaţii Speciale sau la birourile temporare de asistenţă la înscriere; Completaţi şi semnaţi această cerere; Anexaţi copiile documentelor specificate mai sus; Introduceţi documentele într-un plic, sigilaţi-l şi trimiteţi-l Serviciului de Telecomunicaţii Speciale prin una dintre cele două metode anterior. Constituie contravenţii apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113, faptele fiind sancţionate cu amendă de la 500 la 1.000 lei.

V. Gherman