Angajaţii Penitenciarelor ameninţă cu proteste

Scris de Mioara Maxim, 30 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor ameninţă cu proteste şi acţiuni în justiţie, precizând că angajaţii vor refuza efectuarea de ore suplimentare. Sindicaliştii susţin că şefii din ANM şi Ministerul Justiţiei refuză dialogul pentru rezolvarea problemelor din închisori.

 

„Începem cu o campanie de informare a publicului în legătură cu prea multele probleme ale sistemului penitenciar şi inexistenta implicare a şefilor de la justiţie şi penitenciare, continuăm cu acţiuni administrative şi în justiţie pentru a apăra şi promova drepturile şi interesele angajaţilor din penitenciare. Între timp, facem proteste în faţa penitenciarelor, a ANP şi a MJ, aşa cum am mai făcut. Nu ne oprim aici. Îi lovim şi acolo unde-i doare mai mult decât la imagine, refuzăm să mai facem ore suplimentare şi alte atribuţii decât cele specifice funcţiilor ocupate”, anunţă FSANP pe site-ul federaţiei.

Sindicaliştii susţin că rămân deschişi dialogului, notează Mediafax.

Într-un comunicat transmis vineri, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor susţinea că Guvernul blochează investiţiile în infrastructura penitenciarelor, „crescând deficitul de personal şi impunând modificări de legislaţie fără o minimă evaluare prealabilă de impact.”

„Însuşi ministrul justiţiei, domnul Tudorel Toader, se dovedeste a fi neinteresat de rezolvarea problemelor din penitenciare, în ciuda faptului că organizaţiile sindicale din penitenciare i-au semnalat în repetate rânduri situaţia extrem de dificilă. Conform Ministerului Finanţelor Publice, Guvernul se pregăteşte să ciuntească încă o dată bugetul penitenciarelor cu suma de 57 de milioane de lei la proxima rectificare bugetară, în condiţiile în care în anul 2017, bugetul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a fost deja redus cu suma de 127 de milioane de lei faţă de anul precedent, în pofida repetatelor declaraţii politice îngrijorate de condiţiile din penitenciare”, transmit sindicaliştii.

Sindicatul susţine că Guvernul întârzie demararea lucrărilor de investiţii în închisori, suspendând şi ocuparea funcţiilor vacante.