Amenzi usturătoare, asta cer elevii băimăreni pentru turişti

Scris de Lia Bradeanu, 03 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Elevii băimăreni cer amenzi usturătoare pentru turişti. Peste 300 de elevi şi profesori au ecologizat zona Barajului Firiza, fiind indignaţi de resturile menajere pe care le lasă aici cei care ajung în zonă.

 

Fiind sursă de apă potabilă a băimărenilor, participanţii susţin că ar trebui pedepsiţi aspru cei care lasă în urma lor resturi menajere având în vedere că este o zonă de picnic frecventată deseori de către turişti.

 

Elevii şi profesorii au încercat să adune cât mai multe PET-uri, însă au fost zone unde nu au reuşit să ajungă. Prinse în crengi, pe malul barajului acestea au rămas în continuare acolo.

Deşi activitatea s-a desfăşurat în 1 aprilie, nu a fost o păcăleală. Dorinţa cea mai mare a participanţilor la acţiunea de ecologizare este ca zona să rămână curată şi după ce turiştii vor ieşi la picnic.

Pădurarii susţin că ecologizarea este bine venită. Asta pentru că, din lipsă de personal, nu se reuşesc să cureţe toată zona. Deseori cele 80 de locuri de picnic sunt pline de turişti fiind cea mai preferată zonă de iubitorii de natură.

Elevii şi profesorii au reuşit să umple aproape 400 de saci. Aceştia vor fi ridicaţi în cursul acestei săptămâni de firma de salubrizare. Participanţii speră ca de acum încolo turiştii să fie mult mai prietenoşi şi atenţi cu mediul înconjurător pentru ca apa pe care o consumă băimărenii să nu fie poluată.