Adăpostul pentru câini, o problemă acută a municipalităţii Baia Mare

Scris de Lia Bradeanu, 31 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

maidaneziCâinii fără stăpân din municipiul Baia Mare dau bătăi de cap consilierilor locali. Aceştia sunt ridicaţi de pe străzi şi înghesuiţi la Adăpostul din oraş fără a se avea pentru ei un plan de crotaliere, sterilizare sau microcipare.

Înghesuiţi în cuşti şi fără a fi sterilizare, microcipaţi sau crotaliaţi. Aşa îşi duc veacul câini fără stăpâni ridicaţi de pe străzile din Baia Mare şi duşi la Adăpostul din oraş.

”Adăpostul este suprapopulat. El a fost dimensionat pentru o capacitate de a adăposti circa 260 de câini, însă, în prezent, din datele pe care eu le-am primit de la cele două asociaţii care administrează adăpostul public, cât şi din partea primăriei, există aproape 430 de câini în adăpostul public”, a declarat consilierul local Irina Smical.

 

Mai mult, municipalitatea nu are o evidenţă a fondurilor direcţionate câinilor fără stăpân. Deşi s-a cerut un raport financiar acesta nu a fost făcut.

 

”În concluziile şi în solicitările depuse în raport este cuprinsă menţiunea de reconsiderare a protocolului de asociere între primărie şi cele două asociaţii. De asemenea, am solicitat prezentarea raportului financiar – din păcate nu l-am primit încă – cu privire la cheltuirea fondurilor alocate lunar de primărie asociaţiilor pentru administrarea adăpostului public”, a mai spus Irina Smical.

 

Patrupezii trebuie să aibă carnet de sănătate, să fie microcipaţi şi sterilizaţi dacă nu fac parte din omologate. A fost cumpărat un teren şi se speră că în scurt timp acolo să se amenajeze ţarcuri pentru câinii fără stăpân la standarde europene.