Acord de pentru proiectul ”Primul ghiozdan”

Scris de Lia Bradeanu, 02 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Inspectoratul Şcolar judeţean Maramureş a propus încheierea unui acord de parteneriat cu instituţia Consiliului Judeţean Maramureş şi unităţile-administrativ-teritoriale din judeţ pentru realizarea proiectului ”Primul ghiozdan”, în vederea reducerii abandonului şcolar. Proiectul se adresează copiilor care încep clasa pregătitoare în anul şcolar 2017 – 2018 şi urmăreşte oferirea de ghiozdane echipate viitorilor şcolari.


Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a subliniat faptul că acest proiect a fost propus de către consilierul judeţean Liliana Moga, care a desfăşurat programul în câteva UAT-uri, în ultimii ani.

”Proiectul a fost finanţat, până acum, din sursele proprii ale doamnei consilier. Odată adus în atenţia executivului Consiliului Judeţean Maramureş l-am discutat în detaliu în comisiile de specialitate. Personal, consider că este un proiect necesar, un proiect frumos care implică un acord între Inspectoratul Şcolar Judeţean şi UAT-urile care vor dori, alături de Consiliul Judeţean Maramureş, să intre în parteneriat. Dorinţa noastră este aceea de a oferi copiilor care merg pentru prima dată la şcoală un ghiozdan echipat cu rechizitele necesare. Urmează ca ISJ Maramureş să ne pună la dispoziţie totalul copiilor care vor începe clasa 0, iar apoi vom încheia acordurile de parteneriat şi cu unităţile-administrativ-teritoriale care doresc să intre în proiect. Există, în prezent, comunităţi care desfăşoară deja acest program din resurse proprii, aşa că ne vom adresa comunităţilor care au cu adevărat nevoie de sprijinul nostru, iar atunci vom reveni în plenul CJ cu un proiect care prevede exact suma şi numărul beneficiarilor”, a subliniat şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea.

Consilierul judeţean Liliana Moga s-a adresat plenului Consiliului Judeţean Maramureş, pentru a sublinia importanţa acestui proiect de suflet şi bucuria pe care a citit-o, de fiecare dată, pe chipul micilor beneficiari.

”Mulţumesc, în primul rând, preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, pentru deschiderea pe care a avut-o referitor la iniţiativa mea. Sper ca toţi colegii consilieri judeţeni să voteze acest proiect generos, de care vor beneficia copiii care urmează să înceapă clasa 0 în toamna acestui an. Din experienţa proprie pot să vă spun că ideea aceasta a fost îmbrăţişată cu mare bucurie atât de copii, cât şi de părinţi. Le mulţumesc primarilor care au făcut parteneriatul posibil încă de anul trecut şi îmi doresc ca, începând din acest an, toţi copiii de clasă 0 din comunităţile Maramureşului să beneficieze de acest dar minunat din partea Consiliului Judeţean”, a precizat consilierul judeţean, Liana Moga. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi de aleşii judeţeni prezenţi la şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii iulie 2017.