500.000 de persoane din 8 regiuni de dezvoltare, instruite sa isi rezolve problemele

Scris de Lia Bradeanu, 18 mai 2011 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Vocea oamenilor din mediul rural se va face auzita de acum incolo. Ei isi vor putea spune oful in cadrul unui dialog social. In aceasta privinta, miercuri, la Prefectura a fost lansat proiectul “Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania”, cofinantat din Fondul Social European. Organizatorii, Confederatia Sindicala Nationala Meridian si Federatia Agricultorilor, sustin ca proiectul urmareste dezvoltarea competitiva a dialogului social.

“Imbunatatirea conditiilor de viata si de munca nu poate fi atinsa in lipsa unei informari corespunzatoare sau a cunostintelor adecvate problemei. Vor fi informate 500.000 de persoane din 8 regiuni de dezvoltare, dintre care 10.000 de persoane din 400 localitati din mediul rural. Dar si 380 de lideri de sindicat”,  a punctat Ginu Toma, manager de proiect.

Presedintele CJ Maramures, Mircea Man, a laudat initiativa, amintind ca in judet se deruleaza 11 proiecte din fonduri europene. “Problemele nu se rezolva in fata Prefecturii, nici in strada, ci doar prin dialog social”, a subliniat si Sandu Pocol, prefectul judetului Maramures.