Spitalul Judeţean din Baia Mare controlat de Ministrul Sănătăţii

Scris de Vasile Gherman, 30 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a verificat modul în care sunt utilizate fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Constantin Opriş” din Baia Mare.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a alocat 14 milioane de lei unităţii sanitare pentru achiziţia de aparatură medicală şi pentru reabilitarea, modernizarea şi retehnologizarea mai multor secţii si structuri ale unităţii.

Cu banii primiţi va fi înfiinţat blocul operator pentru chirurgie cardiovasculară, a fost achiziţionată aparatură modernă pentru secţia de neurochirurgiei, a fost reabilitata complet si dotată secţia de anatomie patologică. De asemenea, va fi modernizată şi retehnologizata complet bucătăria spitalului, iar holul de la intrarea în unitate va fi renovat. În acest an, Guvernul României a aprobat un buget istoric pentru investiţii, respectiv  1,1 miliarde de lei în unităţile sanitare la nivel naţional. Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului Maramureş, asigurând asistenţa medicală de specialitate pentru peste 100.000 de locuitori din municipiul Baia Mare, respectiv peste 500.000 de locuitori ai judeţului, iar pentru unele specialităţi (cardiologie intervenţională: implant stimulatoare cardiace şi defibrilatoare automate interne, neurochirurgie, chirurgie vasculară periferică) deserveşte şi bolnavii din judeţele limitrofe.

V. Rohianu