Servicii de ambulanţă private, în Maramureş

Scris de Lia Bradeanu, 04 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Masina ambulanta

04

Ambulanţele private îşi fac simţită prezenţa în Maramureş. Patru furnizori de astfel de servicii au încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş. Aceste ambulanţe vor fi trimise la intervenţii prin sistemul 112. Dispeceratul Unic Integrat va fi cel care va coordona întreaga activitate a ambulanţelor private.


Nu îi văd ca pe posibili competitori, dimpotrivă. Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş susţine că este încântată de semnarea contractelor cu ambulanţele private. Asta pentru că autoturismele pe care le au în dotare sunt mai noi şi astfel se va degreva activitatea şi aşa încărcată a ambulanţelor pe care le are statul în dotare.
Cele patru ambulanţe private îşi desfăşoară activitatea în Baia Mare şi Vişeu. Acestea sunt utilizate în mod expres la transportul pacienţilor de la domiciliu la spital sau acolo unde va fi nevoie de îngrijiri la domiciliu vor asigura şi acest serviciu. Decontarea se va face conform numărului de ambulanţe pe care îl au în dotare, dar şi a cadrelor medicale pe care le au în contract.