Şedinţă CJSU şi videoconferinţă cu dr. Raed Arafat

Scris de Lia Bradeanu, 21 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În dimineaţa zilei de 21 februarie, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Ordinea de zi a cuprins evaluarea pagubelor produse de inundaţiile din perioada 3-5 februarie a.c., precum şi prezentarea proiectului procedurii privind modul de acţiune a instituţiilor responsabile cu gestionarea incidentelor şi situaţiilor de urgenţă generate de animalele sălbatice periculoase, la nivelul judeţului Maramureş.

De asemenea, a fost discutată situaţia de la Baia Sprie, unde, pe strada Ştefan cel Mare, malul râului Săsar se rupe pe o distanţă de circa 200 metri, punând în pericol gospodăriile oamenilor. Pe o lungime de 98 metri liniari, malul a fost consolidat la finele lunii noiembrie 2016 de către SGA Maramureş, din fonduri proprii. A fost analizată şi situaţia de la Ruscova, unde malurile Văii Dragmirov se surpă în preajma unui pod construit de primărie.

Sunt, de asemenea, necesare lucrări similare pe Valea Ruscova, dar şi în localităţile Repedea şi Poienile de Sub Munte. Primarii primelor două localităţi au fost prezenţi la şedinţă, iar subprefectul Gavriş Ardelean le-a reamintit că fiecare consiliu local are obligaţia de a prevedea în bugetul local sume pentru situaţiile de urgenţă. Problema lipsei fondurilor este, însă, o realitate atât pentru unităţile administrativ-teritoriale, cât şi pentru SGA Maramureş. Reprezentantul SGA Maramureş a prezentat şi alte puncte vulnerabile ale judeţului în ceea ce priveşte riscul de inundaţii, precum şi principalele investiţii pentru 2017.

În continuare, a avut loc, în sistem videoconferinţă, şedinţa de Evaluare a activităţii desfăşurate în anul 2016 de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi structurile aflate în coordonare. Şedinţa a fost condusă de dr. Raed Arafat, secretar de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.