Preoţii ortodocşi din Chioar au donat sânge

Scris de Vasile Gherman, 19 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Acţiunea caritabilă organizată de preoţii din Protopopiatul Chioar. Alături de Ciprian Coza, secretarul protopopiatului, preoţii s-au deplasat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Baia Mare pentru a dona sânge.

Sângele este o sursă importantă, atât pentru tratamentele planificate cât şi pentru intervenţiile de urgenţă. Iar transfuzia sângelui salvează milioane de vieţi în fiecare an, în unele cazuri, constituind unica şansă în prelungirea vieţii.

Evidenţele medicale arată că unul din zece pacienţi care ajung la spitalare nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Statistic, fiecare om de pe planetă are nevoie- pe parcursul vieţii- cel puţin o singură dată de sânge. Numărul donatorilor scade de la un an la altul, iar medicii sunt nevoiţi de multe ori să amâne intervenţiile chirurgicale din lipsa sângelui pentru transfuzii.

În fiecare an, se marchează Ziua Mondială a Donatorului de sânge. Acţiunile din acest an s-au desfăşurat sub lozinca: „Ajută şi pe alţii să fie printre noi! Donează sânge! Dăruieşte viaţă!”.

Joi, 18 iulie, preoţii din Chioar au dat un exemplu de caritate. Cu binecuvântarea Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, preoţii din Protopopiatul Chioar, alături de părintele secretar Ciprian Coza, au dat dovadă de generozitate şi au iniţiat o acţiune de donare de sânge. La Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureş, preoţii au fost întâmpinaţi de Daniela Vaber, directorul centrului, care a apreciat această acţiune şi a sfătuit pe preoţi să îi îndemne şi pe credincioşii din parohiile păstorite de fiecare dintre aceştia să doneze sânge, subliniind că prin fiecare donare, trei vieţi pot fi salvate.

V. Gherman