Peste 1.085 de nou-născuţi în spitalul din Baia Mare

Scris de Vasile Gherman, 27 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În primele 6 luni ale anului, în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare s-au născut 1.085 de copii, dintre care 552 de băieţi şi 533 de fete. Numărul total de nou- născuţi în primele 6 luni ale anului trecut a fost de 1.266.

Numărul prematurilor născuţi în primele şase luni ale acestui an a fost de 166, potrivit informaţiilor transmise de către dr. Hodiş Dana Cristina, medic specialist coordonator al secţiei Neonatologie, din cadrul unităţii sanitare.

Cea mai mică greutate înregistrată la naştere a fost de 1.350 de grame, iar cea mai mare greutate, de 5.680 de grame. În ambele cazuri este vorba despre fetiţe.

Este evident faptul că naşterile sunt în scădere de mulţi ani. Mulţi maramureşeni lucrând în străinătate, înregistrează naşterile acolo. Din păcate populaţia scade, înmormântările înregistrate la biserici sunt mai multe decât botezele.

V. Gherman

  1. Kis Zoltan a spus: 28 august 2019, ora 11:05

    Idiotii care se lauda cu spitalul Constantin Opris printre altele de ce nu spun ca natalitatea este in scadere constanta si nu depaseste decesele.O alta dilema privind spitalul este faptul ca in ultima perioada bolnavilor de Cancer din lipsa de ser nu se mai fac analizele privind stadiul de avansare al bolii MARKERI TUMORALI din lipsa de fonduri girat de idioata din fruntea ministerului Sanatatii hoasca de Sorina Pintea tot din gruparea infractionala PSD.