„Pacienţi sub acoperire” în spitale

Scris de Vasile Gherman, 17 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În urmă cu trei săptămâni au fost puşi primii „pacienţi sub acoperire” în spitale. Aceste acţiuni sunt parte a unei strategii anticorupţie pe care Ministerul Sănătăţii urmează să o aplice.

„Nu este o idee a mea, este o parte a strategiei pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o implementeze până în 2020 – povestea cu pacientul misterios. Deja am început să facem aceste verificări şi am câteva exemple negative, şi nu mă refer doar la medici”, a declarant ministrul Sorina Pintea.

Scopul trimiterii pacienţilor „sub acoperire” este de a identifica angajaţii care condiţionează actul medical de mită. Acesta este unul dintre paşii unei strategii anti-corupţie ample, gândite de Ministerul Sănătăţii. „Eu cred că sunt şi medici cinstiţi, dar ştim cu toţii că lucrurile pe această parte sunt încă nerezolvate. Sunt spitale în această ţară unde medicii spun: ‘Nu este nevoie, mulţumim.’ Eu cred că nu merită aceşti oameni, pentru câţiva care fac asta, să fie murdăriţi”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a mai subliniat: „Medicii spun că ministrul are ceva cu ei. Ministrul nu are nimic cu ei, are grijă de pacienţi, pentru că despre asta vorbim, până la urmă. Până la urmă, trebuie să ne asumăm cu toţii nişte lucruri. Haideţi să ne facem treaba!”

V. Gherman