Nouă maramureşeni au ajuns la UPU după ce s-au intoxicat cu ciuperci

Scris de Lia Bradeanu, 25 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Spitalul Judetean Baia Mare

Spitalul Judetean Baia Mare

A început sezonul ciupercilor şi odată cu el şi intoxicaţiile după consumul acestora. Şapte copii şi doi adulţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare cu stări de greaţă, rău şi vomă. Aceştia au fost internaţi, medicii declarând că au nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

Sâmbătă seara, şapte copii din Rona de Sus au ajuns la spital după ce au consumat ciuperci. Ambulanţele au mai adus doi pacienţi, un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, din Şomcuta Mare, şi altul de 83 de ani, din Baia Mare, care au declarat că s-au simţit rău după ce au consumat ciuperci.

 

Pacienţii au fost aduşi cu ambulanţa. După ce au fost examinaţi medicii au stabilit că au nevoie de supraveghere medicală. Cel mai mic pacient nu a împlinit doi ani.
Cadrele medicale atrag atenţia asupra consumului de ciuperci. Asta cu atât mai mult cu cât tot mai multă lume este în căutarea ciupercilor fie pentru consumul propriu, fie pentru a le comercializa. Unul dintre pacienţi a recunoscut că a consumat ciupercile pe care le-a cules chiar la câţiva paşi de casă, fără însă să cunoască dacă erau sau nu bune de mâncat.