Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, prezentă la inaugurarea Laboratorului de Radioterapie

Scris de Emil Petric, 03 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, miercuri, 3 aprilie 2019, s-a inaugurat Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte.

La eveniment au participat : ministrul sănătăţii Sorina Pintea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş Gabriel Zetea, fostul ministru al educaţiei Liviu Marian Pop, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă ” Dr. Constantin Opriş” Pop Vasile Ioan, asistenţi şi doctori dar şi alţi invitaţi.„Sunt mândră şi emoţionată în acelaşi timp pentru că aici este şi munca mea în calitate de fost manager al acestui spital. Am pornit în 2013 de la un aparat de cobaltoterapie impropriu pentru tratamentul pacienţilor cu afecţiuni oncologice, am reuşit ca în anul 2017 să ne mobilizăm şi să începem construcţia noilor spaţii destinate laboratorului de radioterapie. Mulţumesc personalului medical, foştilor mei colegi, doctori şi asistenţi medicali, care au muncit şi au dat posibilitatea spitalului de a realiza venituri proprii din care au fost achiziţionate echipamentele” afirmă Sorina Pintea, ministrul sănătăţii, fostul manager al spitalului Judeţean „Dr.Constantin Opriş”.

După inaugurare ministrul sănătăţii Sorina Pintea a susţinut o conferinţă de presă, răspunzând la toate întrebările jurnaliştilor, despre această noutate la Spitalul Judeţean „Dr.Constantin Opriş” din Baia Mare. Realizarea laboratorului a fost posibilă datorită sprijinului Ministerului Sănătăţii, a Băncii Mondiale, dar şi datorită asumării susţinerii construcţiei buncărului din fondurile proprii ale spitalului Judeţean. La această realizare şi conducerea Spitalului Judeţean Dr.Constantin Opriş din Baia Mare a contribuit. Investiţia pentru acest laborator se ridică peste 5 milioane de euro, când Sorina Pintea a demarat acest proiect a fost manager al Spitalului „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. Radioterapia este una dintre formele necesare de tratament pentru bolnavii de cancer, pacienţii cu afecţiuni oncologice din judeţul Maramureş şi zonele limitrofe vor beneficia de acum încolo de tratament radioterapeutic modern, la standarde europene.

Material Realizat: VASILE VLAD, student Jurnalism anul III , Centrul Universitar Nord Baia Mare