Listă de aşteptare pentru balneofizioterapie, la Spitalul Orăşenesc Târgu Lăpuş

Scris de Lia Bradeanu, 18 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pacienţi din Satu Mare, Oradea, dar şi din Maramureş ajung la Spitalul Orăşenesc din Târgu Lăpuş. Aceştia solicită tratamente balneofizioterapeutice.

Spitalul din Oraşul Târgu Lăpuş are la ora actuală 101 paturi, dintre care 15 pentru spitalizare de zi. La fel ca la nivel naţional, unitatea spitalicească se confruntă cu lipsa cadrelor medicale. Însă mai sunt şi specialişti care îşi doresc să profeseze în Târgu Lăpuş. Aşa se face că în ultimul an au venit doi medici din Cluj pe specializări precum ORL şi Oftalmologie.

Unul dintre compartimentele cele mai solicitate este cel de balneofizioterapie. Aici vin pacienţi din Satu Mare, dar şi din Oradea şi din Maramureş. A fost necesară programarea pacienţilor, lista de aşteptare fiind deja pentru luna iulie 2017.

Având în vedere solicitările mari pentru acest compartiment, echipa managerială speră ca în scurt timp să reuşească să dezvolte şi servicii de hidroterapie. Este cunoscut faptul că recuperarea multor afecţiuni este foarte benefică în apă. Astfel, va fi amenajat şi dat în folosinţă un bazin de dimensiuni mici pentru hidroterapie.