Foloseşte o bandă de alergare în confortul casei tale şi nu vei regreta! Iată de ce!

Scris de Decebal Ienasoiu, 25 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

banda_alergare

Cel mai sănătos şi eficient mod de a “da jos” câteva kilograme este reprezentat de mişcare, iar, în cazul în care nu doreşti să parcurgi zi de zi drumul spre sala de fitness şi înapoi, cea mai bună achiziţie pe care ai putea să o faci este o bandă de alergare, pe care să exersezi în confortul casei tale.

Exerciţiile pe acest tip de aparat te vor ajuta să îţi îmbunătăţeşti aspectul corpului, condiţia fizică şi sistemul cardiovascular, pe lângă faptul că vei descoperi un nou mod plăcut de petrecere a timpului liber. În plus, preţul la care poţi găsi o banda alergare astăzi este mult mai mic decât cel de acum câţiva ani, iar în rândurile de mai jos vei descoperi mai multe motive care te vor convinge de eficienţa acestui aparat fitness în atingerea obiectivelor pe care ţi le-ai propus.

De ce să optezi pentru o bandă de alergare?

Scopul principal este, de regulă, reprezentat de tonifierea musculaturii şi pierderea greutăţii în exces. Aceste obiective vor putea fi atinse rapid. Pe deasupra, antrenamentele efectuate cu regularitate pe banda de alergare îţi vor îmbunătăţi simţitor starea generală de sănătate şi încrederea în propriile forţe. Astfel, o jumătate de oră de alergare îţi va oferi o senzaţie de energizare completă şi îţi va relaxa mintea, mulţumită creşterii ritmului cardiac şi bunei oxigenări de care vor avea parte majoritatea organelor din corp. Te vei bucura de un somn de calitate, odihnitor, şi riscul de depresie va scădea considerabil.

Metabolismul contribuie decisiv la influenţarea stării generale de sănătate şi aspectului fizic, iar antrenamentele variate desfăşurate zilnic pe banda de alergare îţi vor accelera metabolismul, arzând caloriile şi asigurând un proces de slăbire foarte rapid. Pentru a oferi un exemplu, în cazul în care alergi cu o viteză medie timp de circa 45 de minute, vei putea consuma aproximativ 500 de calorii. Dacă respecţi o frecvenţă bună a antrenamentelor, alternezi exerciţiile şi gradul de efort depus în timpul alergării şi oferi permanent corpului noi provocări care să-l solicite, cu siguranţă vei reduce semnificativ perioada în care vei ajunge la rezultatele dorite.

De ce să te antrenezi acasă?

Primul argument în favoarea antrenamentelor în propria locuinţă este acela că niciun traseu de alergare sau sala de sport nu îţi va putea oferi vreodată confortul pe care l-ai creat în casa ta de-a lungul timpului. În plus, vei putea alege ce melodii să asculţi sau ce emisiune să urmăreşti pe durata antrenamentului pe banda de alergare, iar grija asupra vestimentaţiei va dispărea, fiindcă nu va trebui să ţii cont de nicio pereche de ochi care te-ar putea urmări.

Un alt beneficiu important de care te vei bucura este timpul pe care îl vei aloca de acum înainte antrenamentelor. În cazul sălii de fitness, pe lângă durata exerciţiilor, timpul se mai scurge şi la recepţie, la vestiare şi pe drumul dus-întors. Astfel, dacă vei avea numai 30 de minute la dispoziţie, le vei putea folosi eficient cu un antrenament care să-ţi lase numai 5 minute pentru un dus rapid.

Disponibilitatea propriului aparat fitness este, bineînţeles, permanentă. Fie că te trezeşti “cu noaptea-n cap”, fie că ajungi târziu de la serviciu, banda de alergare îţi va sta la dispoziţie pentru un antrenament, iar cel mai mare beneficiu va fi că nu va trebui niciodată să aştepţi să se elibereze ca să o poţi folosi.

Indiferent de tipul de exerciţii pe care îl preferi sau orele la care doreşti să desfăşori antrenamentele, de pe site-ul Sport-Mag.ro îţi poţi alege banda de alergare perfect potrivită necesităţilor tale. Intră acum şi profită de reducerile de sezon la gama variată de aparate fitness şi echipament sportiv!