Doctorul Vasile Bonaţ este noul director medical la Spitalul Judeţean

Scris de Vasile Gherman, 06 iulie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare are un nou director medical interimar. Este vorba despre dr. Vasile Bonaţ, medicul-şef al Secţiei Medicină Internă din cadrul unităţii medicale. Spitalul Judeţean este condus de managerul interimar, dr. Vasile Pop, şi directorul medical interimar, dr. Vasile Bonaţ.

„Am convingerea că echipa care conduce în acest moment Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare este una competentă şi profesionistă, iar lucrurile bune nu vor întârzia să apară. I-am rugat pe cei doi şefi ai instituţiei să colaboreze cât mai corect cu toţi colegii medici din spital, cu personalul sanitar şi personalul auxiliar, să sudeze echipe de oameni pregătiţi să ofere performanţă la cel mai înalt nivel” – a precizat Gabriel Zetea, preşedintele CJ Maramureş.

Şeful administraţiei judeţene a cerut să se urgenteze proiectele privind redotarea şi retehnologizarea a trei secţii foarte importante: Chirurgia Cardiacă, Cardiovasculară şi Toracică, Obstetrică-Ginecologie şi Urologie.

De asemenea, prin finanţarea CJ Maramureş, în vederea achiziţionării de echipamente medicale necesare dotării şi asigurării condiţiilor de punere în funcţiune a Blocului Operator – Sală de operaţii chirurgie cardiacă, cardiovasculară şi toracică s-au alocat fonduri şi pentru o masă de operaţie în valoare de 289 mii lei, un ecocardiograf doppler de înaltă performanţă, cu sondă transesofagiană, în valoare de 346 mii lei, un defibrilator intern cardiac cu padele, în valoare de 29 mii lei, trei monitoare funcţii vitale de tip hemodinamic invaziv, în valoare de 173 mii lei, trei paturi ATI, în valoare de 173 mii lei şi un aspirator chirurgical în valoare de 21 mii lei.

Primăria Baia Mare susţine financiar achiziţia sistemului de circulaţie extracorporeală, în sumă de 1.046,60 mii lei, care va asigura punerea în funcţiune a blocului operator.

După dotarea blocului operator al Secţiei Chirurgie cardiacă şi cardiovasculară se va investi în sala de operaţii de la secţia Urologie, unde sunt medici tineri care doresc să practice meseria la cele mai înalte standarde.

Se va achiziţiona un ecograf performant pentru secţia Obstetrică-Ginecologie pentru că există deja un specialist în amniocenteză în cadrul acestei secţii şi astfel se va putea îmbună­tăţi activitatea la blocul de naşteri şi pe secţie. De asemenea, se are în vedere un proiect de reabilitare a instalaţiei de apă caldă şi rece la Policlinica nr. 2 (str. Progresului), care necesită reparaţii de amploare.

În ceea ce priveşte Laboratorul de Analize Medicale, se vor putea efectua în cadrul spitalului toate analizele necesare, fără a mai fi nevoie ca pacienţii să fie trimişi spre alte laboratoare.

V. Gherman