Cresc cazurile angajaţilor infectaţi cu Coronavirus la Spitalul din Sighet

Scris de Vasile Gherman, 22 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

O data cu trecerea timpului în starea de alertă şi creşterea numărului de testări, la nivel naţional cresc cifrele de COVID-19. De câteva zile, cifra infectaţilor trece de 300. Acest lucru se simte şi în Maramureş, unde la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei, cresc numărul cadrelor medicale infectate. La început s-au înregistrat opt cazuri, iar acum numărul acestora a ajuns la 13. Toate persoanele sunt internate şi se află sub tratament.

Acestea sunt într-o secţie de boli infecţioase a unei unităţi medicale. Cei 13 angajati confirmaţi (asistenţi medicali şi personal auxiliar) îşi desfăşurau activitatea în patru pavilioane din cadrul unităţii medicale. S-a procedat la efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei celor patru pavilioane. Direcţia de Sănătate Publică Maramureş efectuează ancheta epidemiologică. Contacţii direcţi au fost izolaţi la domiciliu. De asemenea, au fost luate măsurile necesare pentru protecţia personalului şi pacienţilor în scopul prevenirii şi limitării răspândirii infecţiei cu noul Coronavirus.

Nu se ştie cât de gravă este cu adevărat situaţia, CJSU Maramureş fiind rezervat în detalii. Cert este că se aşteaptă în aceste momente ca ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, să ia o decizie cu privire la ce se întâmplă în Sighet. Nu este exclusă închiderea temporară a spitalului, ori chiar instituirea unei conduceri militare, cum s-a întâmplat în alte judeţe.

V. Gherman