Care sunt beneficiile uleiului de canabis de calitate?

Scris de Decebal Ienasoiu, 08 iunie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Deja foarte utilizat în alinarea durerilor cronice şi ameliorarea altor numeroase probleme de sănătate, uleiul de canabis, cunoscut şi sub denumirea de ulei CBD, s-a bucurat de o popularizare masivă în ultimii ani.

Canabidiolul (CBD) – un tip anume de canabinoid – este ingredientul principal din uleiul de canabis şi se găseşte natural în planta de cannabis şi în cânepă, fiind extras sau sintetizat prin mai multe procedee. Spre deosebire de tetrahidrocanabinol (THC), acest element nu induce starea de exaltare asociată popular plantei de marijuana.

Fiind o descoperire relativ nouă, studiile făcute până acum asupra uleiului de canabis au căutat rezultate ce vizează administrarea durerii în urma consumului. Astfel, constatările făcute au fost încurajatoare, găsind consumul de ulei de canabis ca fiind o alternativă pentru persoanele care suferă de dureri cronice şi sunt tratate cu medicamente periculoase, ce pot provoca dependenţă, precum opioidele.

Durerile cronice, insomnia şi scleroza multiplă

Receptorii de la nivelul creierului şi sistemului imunitar fac posibilă interacţiunea dintre canabidiol şi organismul uman, spun oamenii de ştiinţă implicaţi în studierea CBD-ului. Aceşti receptori sunt mici proteine atasate celulelor noastre ce primesc semnale chimice de la diverşi stimuli şi ajută celulele să răspundă corespunzător. Prin asocierea acestui proces cu uleiul de canabis au fost constatate efecte antiinflamatoare şi calmante ce ajută simţitor în gestionarea durerilor cronice de spate.    

Eficacitatea uleiului de canabis în lupta cu durerile cronice a constituit şi obiectul unui studiu făcut în 2008 asupra tuturor cercetarilor de până atunci. Oamenii de ştiinţă au admis, bazându-se pe rezultatele acestei analize, eficacitatea consumului de ulei de canabis în ameliorarea durerilor. Mai mult, nu a fost  constatat niciun efect secundar.

Tot pe baza cunoştinţelor obţinute în urma acestui studiu, cercetătorii au demonstrat că rezultatele cele mai bune au fost înregistrate în cazul persoanelor afectate de scleroza multiplă. În plus, aceştia au subliniat şi aportul avut de uleiul de canabis în tratarea insomniilor provocate de dureri cronice.

Ulei de canabis în gestionarea durerilor asociate tratamentului cancerului

Uleiul de canabis este folosit şi de către persoanele care suferă de diferite forme de cancer. Există studii  care cercetează posibilitatea reducerii anumitor tumori canceroase în urma consumului de ulei de canabis, însă majoritatea cercetărilor s-au concentrat asupra ameliorarii durerilor apărute în urma cancerului şi variatelor tratamente aplicate în această patologie. Aprofundând, concluziile trase în cazul simptomelor produse de chimioterapie au fost la fel de încurajatoare, relevând ameliorările constatate odată cu consumul de ulei de canabis. 

Cum alegi un ulei de canabis de calitate

Pentru a beneficia de produse de o calitate ridicată, caută pe eticheta produselor certificările asupra metodelor de cultivare şi producere (bio/organic). CBDlife.ro îţi oferă garanţia de calitate a acestor certificări, iar toate produsele din oferta vin cu certificarea EU + BIO.

Pentru a fi sigur că utilizezi ulei de canabis eficient, trebuie să vizezi un indice al purităţii crescut, cât mai aproape de 100%, pentru a te asigura că potenţa şi calitatea uleiului CBD sunt cât mai puţin afectate. În acest sens, este recomandat să cumperi ulei de canabis de la magazine specializate, precum CBDlife.ro, care livrează produse atestate.