Ambulanţe ruginite, cu 900.000 km, la Serviciul de Ambulanţă Maramureş

Scris de Lia Bradeanu, 28 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Masina ambulanta

Masina ambulanta

Angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş au declanşat azi o greva de… sensibilizare. Nu au întrerupt lucrul, însă echipaje din întreg judeţul şi-au spus oful în faţă reprezentanţilor mass media.


Nu se simt în siguranţă, spun ei. Asta pentru că sunt nevoiţi să conducă zi de zi ambulanţe care au aproape 900.000 de km, sunt ruginite şi nu au aer condiţionat.
Nu doar personalul TESA şi ambulanţierii au ieşit în curtea instituţiei, ci şi cadrele medicale. Aceştia spun că volumul de muncă este mare. Mai mult, echipamentele sunt grele şi ajung şi ei să se îmbolnăvească.
Membrii echipajelor de ambulanţă susţin că deseori sunt ameninţaţi de pacienţi sau aparţinătorii acestora în cazul în care nu reuşesc să ajungă la timp din cauza numărului mic de echipaje. De asemenea, deseori nu se simt în siguranţă în trafic din cauza ambulanţelor vechi şi ruginite. Aceştia speră ca lucrurile să se reglementeze şi să nu li se taie din salarii având în vedere volumul şi condiţiile grele de muncă pe care le au. În caz contrar se văd nevoiţi să declanşeze greva generală la nivel naţional.