Activităţile suspendate de la spitalul judeţean se reiau treptat

Scris de Vasile Gherman, 15 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


În perioada stării de urgenţă au fost instituite anumite reguli la nivelul Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. De azi, o data cu intrarea în starea de alertă, activităţile medicale suspendate se vor relua treptat. Potrivit managerul interimar al unităţii medicale, jr. Gheorghe Alexandru OROS, bolnavii care vin pentru consultaţii vor purta mască de protecţie. De asemenea, se menţine, unde este posibil, consultul prin telemedicină, contactându-se cabinetul sau medicul specialist.

Toate consultaţiile directe, exceptând urgenţele, se vor face pe bază de programare, la telefon 0262-205100, 0262-205101, dar este permisă şi prezentarea la fişier. Programările se fac în ordinea solicitărilor, chiar şi cele contra cost. În momentul programării, solicitanţii trebuie să comunice biroului de programare datele personale.

Programarea este posibilă pentru o perioadă de maximum 14 zile calendaristice. Ora programării va trebui respectată, admiterea în incinta unităţii fiind posibilă doar cu 20 de minute anterior programării consultative.

Se admite un singur însoţitor pentru fiecare pacient. Solicitanţii se vor prezenta la triaj cu 30 de minute anterior orei programate, iar după efectuarea triajului, se vor adresa fişierului alocat pentru specialitatea solicitată, amplasat în holul mare al spitalului.

Nu se permite aşteptarea îndelungată în faţa cabinetului medical.

S-au luat măsuri pentru ca întocmirea fişelor medicale pentru conducătorii auto, portarmă etc. să se facă în timp redus, prin gruparea cabinetelor care le întocmesc. Achitarea taxei se poate face la oricare din fişierele ambulatoriului. Solicitanţii care se vor prezenta pentru întocmirea fişelor, vor avea obligatoriu asupra lor adeverinţa cu antecedentele medicale, eliberată de medicul de familie.

V. Gherman