Activitatea Cabinetului de expertiză medicală din Sighet a fost sistată. Medicul şi asistenta, arestaţi pentru mită

Scris de Lia Bradeanu, 11 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Medicul şi asistenta care efectuau consultaţii la Cabinetul de expertiză medicală în Sighetu Marmaţiei au fost arestaţi la domiciliu.
Procurorii au luat această decizie după ce au făcut mai multe descinderi în urma cărora au descoperit că medicul şi asistenta au pretins şi au luat sume de bani în vederea eliberării sau vizării unor documente necesare pentru maramureşenii care s-au pensionat pe caz de boală.

Medicul Marian Mitre şi asistenta sa au fost reţinuţi pentru luare de mită.
Mascaţii au descins la mai multe locaţii din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei având în vedere informaţiile pe care le aveau cu privire la faptul că dr. Marian Mitre şi asistenta sa luau mită.
În perioada 1-3 august medicul a pretins de la 58 de persoane bani pentru vizarea sau eliberarea unor documente de la Cabinetul de expertiză medicală a capacităţii de muncă Sighetu Marmaţiei, unde asigura acest serviciu.
Floarea Mestic, asistenta, a luat de la 113 persoane mită în perioada 18-20 iulie, respectiv 1-3 august. În urmă documentelor găsite pe numele celor doi procurorii au dispus măsura de arest la domiciliu.

Medicul şi asistenta medicală asigurau verificarea şi vizarea documentelor prin rotaţie. Măsura a fost luată având în vedere că postul a rămas vacant în 2013, fiind scos la concurs an de an, însă niciun medic nu s-a arătat interesat să lucreze aici. În aceste condiţii pacienţii din Sighetu Marmaţiei vor fi reprogramaţi. Aceştia trebuie să se deplaseze în Baia Mare pentru avizarea concediilor medicale.
Pensionarii susţin că sunt înmărmuriţi de cele întâmplate. Asta deşi deseori au întâmpinat şi ei greutăţi în momentul în care şi-au depus dosarul de pensionare pe caz de boală, cu toate că ştiau că sunt îndreptăţiţi să beneficieze de acest drept.
Maramureşenii susţin că nu medicii sunt cei care pretind mită, ci, în disperarea lor, pacienţii sunt cei care preferă să dea sute de euro pentru a reuşi să îşi întocmească un dosar pe baza căruia să se poată pensiona de boală.
Până una alta, activitatea Cabinetului de expertiză medicală din Sighetu Marmaţiei a fost sistată de Casă Judeţeană de Pensii Maramureş. Nu se ştie până când.
Un lucru este cert: medicul şi asistenta care au fost prinşi în timp ce luau mită vor răspunde acum în faţa legii.