Vizită pastorală a Preasfinţitului Vasile în Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Ciolt

Scris de Lia Bradeanu, 28 noiembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

ciolt-5Duminică, 27 noiembrie, Preasfinţitul Vasile Bizău a fost prezent în parohia greco-catolică din Ciolt, pentru a se ruga împreună cu această comunitate „care se bucură de faima de a fi constituită în jurul Cuvântului lui Dumnezeu, pentru că profilul creştinilor din Ciolt este acela al oamenilor pacifici, al oamenilor care caută cu inima curată Cuvântul lui Dumnezeu”, potrivit afirmaţiilor făcute de Preasfinţitul Bizău.

 Sfânta Liturghie a fost oficiată de Eparhul de Maramureş împreună cu un sobor de cinci preoţi, în frunte cu părintele protopop Butean Vasile şi părintele paroh Simion Voicu. Au participat, de asemenea, părintele ortodox din localitate, numeroşi credincioşi din comună şi din parohiile învecinate, precum şi primarul şi viceprimarul oraşului Şomcuta Mare, oraş de care localitatea Ciolt aparţine din punct de vedere administrativ.

 „Ce frumoase sunt veşmintele creştine: bunătatea, îndelunga răbdare, cinstea, iertarea şi peste toate, haina cea mai lungă care le acoperă, dragostea. Ştim că în această comunitate din Ciolt aceste virtuţi se pot vedea. Şi ele se pot vedea pentru că păstorul acestei comunităţi este cel care s-a străduit să zidească, să semene sămânţa, să o plivească şi prin dăruire şi răbdare, să aştepte să crească. De aceea, părintele paroh Simion Voicu este un model de viaţă preoţească, este un model de slujitor al Bisericii, este un model al celor care slujesc comunitatea în răbdare şi care aşteaptă, de asemenea, să se bucure de ceea ce a semănat, de roadele Cuvântului lui Dumnezeu”, a spus eparhul. 

Părintele paroh a mulţumit, la rândul său, Bunului Dumnezeu, care a învrednicit comunitatea din Ciolt să trăiască astfel de clipe de sărbătoare, dat fiind faptul că este prima vizită pastorală a unui episcop greco-catolic aici, după anul 1948. A mulţumit astfel Preasfinţitului Vasile pentru toată susţinerea pe care o arată parohiei, părintelui protopop, corului din Şomcuta Mare, autorităţilor locale şi tuturor preoţilor şi credincioşilor prezenţi la sărbătoarea parohiei.