Stareţul Mănăstirii Ortodoxe Prislop a fost exclus din rânduiala bisericească, pe motiv că este guy

Scris de Lia Bradeanu, 19 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Stareţul Mănăstirii Ortodoxe Prislop a fost dat afară. Acesta a dat curs unei discuţii pe un canal de socializare prin care a acceptat avansurile sexuale făcute de un tânăr. Miercuri, 19 iulie, cei implicaţi au fost chemaţi la Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

Primul a ajuns un tânăr care susţine că a avut un dialog indecent cu stareţul Mănăstirii Prislop prin care acesta îi răspunde avansurilor făcute spunând că este guy activ. Tânărul şi-a menţinut acuzaţiile iar acum spune că este intimidat de prietenii stareţului Celestin care încearcă să îl determine să îşi retragă declaraţiile.

În timp ce se afla la Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului pentru a da declaraţii, tânărul care îi aduce acuzaţii stareţului Celestin a primit un telefon prin care i se cerea să renunţe la acuzaţii. În caz contrar să se aştepte la accidente nefericite.

În jurul orei 10.00 la episcopie a sosit şi stareţul Celestin. Acesta susţine că tânărul i-a întins o capcană, în care a căzut fără voie, pentru a vedea până unde va merge acesta, însă nu recunoaşte că ar avea înclinaţii sexuale guy. Mai mult, este hotărât să îl dea în judecată pe cel care îi aduce astfel de acuze având la bază conversaţiile de pe facebook.
Până una altă, însă, în urma declaraţiilor luate de la cei doi, un sobor de preoţi a decis ca stareţul Mănăstirii Prislop, Celestin, să dezbrace haina monahală, fiind exclus din rândul bisericii şi obligat să părăsească mănăstirea.

Un alt preot a fost chemat la Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului. Este vorba de preotul Antonie de la Schitul „Sfântul Gheorghe” din Borşa. Acesta a fost promovat ca stareţ, deşi este tatăl a două fetiţe gemene care au fost aduse pe lume de măicuţa Sebastiana de la Amara.

Cel care aduce acuze stareţului Mănăstirii Prislop spune că este homosexual, iar stareţul Celestin a recunoscut că ar avea aceleaşi înclinaţii, aşa că l-a invitat la mănăstire pentru a-l cunoaşte mai bine.
Scandalul vine după cazurile Pomohaci şi Huşi. Rămâne de văzut dacă preotul Schitului „Sfântul Gheorghe” din Borşa va fi găsit şi el vinovat şi dacă va fi numit stareţ pentru a se ocupa în continuare de schitul unde îşi duce viaţa. (foto Mănăstirea Prislop)