Simpozionul Familia azi. In memoriam pr. Ilie Moldovan

Scris de Lia Bradeanu, 14 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Asociaţia “MARAMUREŞ pentru VIAŢĂ şi FAMILIE”, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, organizează luni, 20 februarie, de la orele 17:30, la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare, ediţia I a Simpozionului Familia azi. In memoriam pr. Ilie Moldovan.
Evenimentul va cuprinde o sesiune de comunicări despre familie. Vor lua cuvântul invitaţi din diferite domenii de activitate: Pr. Dr. Cristian ŞTEFAN – “Familia, celula vie a societăţii şi a neamului românesc”, Conf. Univ. Dr. Sebastian MOLDOVAN – “Cum se creşte o familie?”, Conf. Univ. Dr. Delia SUIOGAN – “Rolul familiei în mediile tradiţionale. Devenire şi actualitate”, psiholog Adela Ioana BONTOŞ – “Rolul familiei în formarea adolescentului”, avocat Norbert ANGHELESCU – “Copilul în societate şi familie”.

În cadrul simpozionului vor fi oferite şi câteva momente artistice susţinute de tineri din ATOCEM, ASCOR şi Ansamblul Transilvania, care îşi propun prin cântec să evidenţieze valoarea familiei.

Evenimentul este şi un moment de cinstire a amintirii preotului profesor dr. Ilie Moldovan, trecut la Domnul în urmă cu cinci ani. Părintele prof. Ilie Moldovan a realizat un adevărat apostolat prin ţară, încercând să salveze neamul de la pieire prin modelul personal de familie, dar şi prin scrisul teologic, prin misiunea jertfelnică şi cuvintele sale pline de trăire şi forţă, pe care le-a rostit la întâlnirile cu studenţii, dar şi la conferinţele susţinute cu diferite ocazii. În ultimii ani ai vieţii, pr. Ilie Moldovan a fost preşedinte de onoare a Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România.

În memoria pr. prof. dr. Ilie Moldovan, duminică, 19 februarie, după Sfânta Liturghie, la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime”din Baia Mare va fi săvârşit un parastas.
Totodată , la finalul simpozionului, Asociaţia MARAMUREŞ pentru VIAŢĂ şi FAMILIE va prezenta Manifestările Pro-Vita (ediţia a II-a), ce se vor desfăşura pe parcursul lunii martie.