Şedinţă de lucru cu protoiereii în Eparhia Maramureşului şi Sătmarului

Scris de Lia Bradeanu, 19 aprilie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

episcopia ortodoxaLuni, 18 aprilie, la Catedrala Episcopală ”Sf. Treime” din Baia Mare s-a desfăşurat şedinţa administrativă cu protopopii, şedinţă ce a fost prezidată de Preasfinţia Sa Iustin Sigheteanul.
După cuvântul de deschidere al Preasfinţiei Sale, au fost supuse atenţiei câteva probleme cu aspect juridic şi economic, fiind dezbătute, spre clarificare, noul cod fiscal privind impozitele şi taxele, precum şi problemele legate de asigurările de sănătate.

Sectorul social-filantropic a prezentat implicarea preoţilor în activităţile social-filantropice din parohii, precum şi situaţia la zi a asociaţilor care funcţionează în Eparhie, cu obligaţia de a depune situaţia financiară şi la Centrul Eparhial.

De asemenea, au fost enumerate taberele pentru tineret care se vor desfăşura în cuprinsul fiecărui protopopiat, stadiul desfăşurării concursului ”Biserica şi Şcoala în Sufletul meu”, actualizarea evidenţei ONG-urilor pentru tineret, cultură şi cu caracter social-filantropic, desemnarea coordonatorilor pentru catehizare la nivelul fiecărui protopopiat şi despre modul de selecţie al tinerilor pentru CongresulTinerilor Ortodocşi de la Bucureşti, ce se va desfăşura în perioada 1-4 septembrie.

S-a stabilit ca în cadrul sesiunilor de primăvară ale conferinţelor preoţeşti să fie prezentat referatul cu titlul ”Perspectivele educaţiei religioase în societatea românească”. În plan administrativ s-a stabilit modul de întrajutorare a parohiilor sărace prin implicarea parohiilor mari, la nivelul fiecărui protopopiat.